آموزش صفر تا صد فنس‌ کشی باغ به‌صورت کامل و ساده

تصور کنید که مالک یک باغ بزرگ هستید و قصد دارید مرز و محدوده آن را به صورت کاملا دقیق و درست مشخص کنید. آیا می‌خواهید بدانید که چگونه می‌توان اطراف باغ را فنس کشی کرد؟ جهت انجام این کار به چه تجهیزات و وسایلی نیاز است؟ و یا هزینه مصالحی که برای اینکار استفاده می‌شود چقدر خواهد شد؟ در این مقاله قصد داریم به آموزش فنس کشی باغ بپردازیم و به این سوالات پاسخی کامل و جامع بدهیم. اگر شما هم به دنبال پاسخ برای این سوالات هستید تا پایان مطلب همراه ما باشید.

فنس‌ کشی باغ

فنس‌کشی باغ چیست و چگونه انجام می‌شود؟

ابتدا بهتر است پیش از وارد شدن به مقوله فنس کشی باغ، با مفهوم آن آشنا شوید. فنس کشی باغ به معنای محصور کردن محدوده باغ با استفاده از یک توری فلزی مقاوم تحت عنوان توری حصاری است.  این روش یکی از روش‌های کاربردی جهت تعیین کردن مرز و محدوده باغ، جلوگیری کردن از ورود حیوانات و افراد غیرمجاز و در نهایت حفاظت از زمین است.

برای اجرای فنس ‌کشی علاوه بر توری، به ابزارهایی دیگری مانند متر و مصالحی از جمله پایه فنس یا پایه‌های فلزی مخصوص نیاز دارید. حال وقت آن رسیده است که به بحث اصلی یعنی آموزش فنس کشی باغ بپردازیم.

مراحل اجرای فنس‌کشی باغ با استفاده از توری حصاری

فرآیند فنس‌کشی باغ با توری حصاری معمولاً در 5 مرحله اصلی انجام می‌شود. در ادامه، مرحله اول را با جزئیات کامل بررسی می‌کنیم:

مرحله اول: اندازه‌گیری دقیق محیط باغ

پیش از انجام هر اقدامی جهت خرید توری حصاری، باید بدانید برای پوشش کامل باغ به چه میزان توری نیاز دارید. لازم است بدانید این مقدار بر اساس متراژ دور تا دور زمین محاسبه می‌شود. در صورتی که سند باغ را در اختیار دارید، معمولاً متراژ آن در اسناد ثبتی درج شده است. اما اگر سند در دسترس شما نیست، شما می‌توانید با یک اندازه‌گیری ساده، محیط زمین را به‌دست آورید.

برای مثال، اگر زمین شما به شکل مستطیل است، تنها کافی است طول و عرض آن را اندازه‌گیری کنید و مجموع آنها را در عدد ۲ ضرب کنید. به‌عنوان مثال، اگر باغ شما دارای۲۰۰ متر طول و ۱۰۰ متر عرض است، محیط کل زمین ۶۰۰ متر می‌شود؛ این بدان معنا است که برای فنس‌کشی چیزی حدود ۶۰۰ متر توری نیاز دارید.

اما اگر شکل زمین شما مربع است، برای محاسبه محیط آن کافی است طول یکی از ضلع‌ها را در عدد ۴ ضرب کنید. به‌عنوان مثال، اگر هر ضلع باغ ۲۰۰ متر است، محیط کل زمین ۸۰۰ متر می‌شود. بنابراین، برای فنس‌کشی کامل به حدود ۸۰۰ متر توری حصاری نیاز دارید.

به صورت کلی توصیه می‌شود هنگام خرید توری کمی بیشتر از مقدار مورد نیازتان تهیه کنید. چرا که هنگام نصب توری دور پایه‌ها یا تیرهای فلزی، مقداری از طول توری مصرف می‌شود و طول مفید آن کاهش می‌یابد. این پیش‌بینی باعث جلوگیری از کمبود مصالح در میانه کار می‌شود.

فنس‌ کشی باغ

مرحله دوم: انتخاب ارتفاع مناسب برای توری حصاری

در گام دوم از آموزش فنس کشی باغ باید بگوییم که در این مرحله باید با استفاده از توری حصاری، ارتفاع توری را با دقت مشخص کنید. این انتخاب به هدف شما از فنس‌کشی بستگی دارد.آیا هدف شما جلوگیری از ورود افراد متفرقه یا سارقان است؟ یا فقط می‌خواهید مانع از ورود حیوانات به درون باغ شوید؟ در صورتی که هدف شما حفاظت از باغ در برابر ورود انسان باشد، باید از توری‌هایی با ارتفاع بیشتر استفاده کنید تا امنیت بیشتری ایجاد شود. اما اگر فقط به‌دنبال جلوگیری از ورود حیوانات هستید، توری با ارتفاع کمتر هم می‌تواند برای شما کافی باشد. تعیین درست ارتفاع، هم موجب صرفه جویی در هزینه‌ها می‌شود و هم امنیت مورد نظر شما را فراهم می‌کند.

مرحله سوم: نصب پایه‌های اصلی فنس یا تیر حصار

در مرحله سوم نوبت به نصب پایه‌های اصلی فنس می‌رسد که با عنوان تیر حصاری یا پایه فنس نیز شناخته می‌شوند. این پایه‌ها معمولاً از جنس لوله فولادی مقاوم ساخته می‌شوند و نقش ستون‌های نگهدارنده توری را ایفا می‌کنند.

جهت فنس‌کشی استاندارد، از لوله‌هایی با قطر ۲ اینچ، ۲.۵ اینچ یا ۳ اینچ استفاده می‌شود. طول این لوله‌ها نیز معمولاً در ابعاد ۳، ۳.۵ یا ۴ متر موجود است.

برای نصب، ابتدا باید در گوشه‌های زمین و در فواصل مشخص، چاله‌هایی را حفر کنید. عمق چاله میبایست معادل یک‌سوم ارتفاع لوله انتخاب شده باشد. برای مثال، اگر از یک لوله با طول ۳ متر استفاده می‌کنید، باید چاله‌ای با عمق ۱ متر حفر کنید.

از سوی دیگر، عرض چاله هم اهمیت دارد و باید تقریباً سه برابر قطر لوله باشد. به‌عنوان مثال، اگر قطر لوله ۴ سانتی‌متر (حدود ۱.۵ اینچ) است، عرض مناسب چاله حدود ۱۲ سانتی‌متر است. رعایت این استانداردها باعث می‌شود پایه‌ها استحکام کافی داشته باشند و توری به‌درستی روی آنها نصب شود.

پس از اینکه تیرهای حصار در چاله‌ها جایگذاری شدند، باید محکم سازی شوند. جهت انجام اینکار باید کف چاله را با یک لایه از شن پوشش دهید. شن موجب بهبود زهکشی آب در اطراف پایه‌ها می‌شود و مانع از تجمع رطوبت خواهد شد. سپس یک مخلوط از آب و سیمان را تهیه کنید و روی شن بریزید.این ملات موجب سفت شدن و استقرار کامل پایه در خاک می‌شود.

فنس‌ کشی باغ

تیر حصاری را درون ملات بگذارید و اطمینان حاصل کنید که کاملا عمودی و صاف است. اجازه بدهید پایه حداقل 24 ساعت در آنجا باقی بماند تا سیمان به طور کامل خشک شود و پایه کاملا محکم شود. در نهایت سطح سیمان را با یک لایه نازک از خاک بپوشانید.

مرحله چهارم: نصب پایه‌های میانی فنس

پس از نصب اصولی پایه های اصلی، باید تیرهای میانی فنس نصب شود. این پایه ها باید به فاصله حدود 3 متر از یکدیگر مثل پایه‌های اصلی در زمین قرار بگیرند. مکانی که نصب از آنجا شروع می‌شود اهمیت زیادی ندارد اما توصیه می‌شود کار را از کنار باغ یا درب ورودی شروع کنیدتا فنس کشی با نظم انجام شود.

مرحله پنجم: نصب توری حصاری روی پایه‌ها

درگام پنجم، باید رول توری حصاری را باز کنید و سپس آن را روی زمین پهن کنید. این کار موجب می‌شود فاصله دقیق میان تیرها را تخمین بزنید و هم توری صاف‌تر می‌شود که این امر نصب آن را نیز آسان‌تر می‌کند.

توری را به شکل ایستاده نگه دارید و آن را به تدریج در امتداد پایه ها بکشید. جهت اتصال از سیم مفتول گالوانیزه استفاده کنید. زیر این سیم به دلیل برخورداری از روکش گالوانیزه مقاومت بالایی در مقابل رطوبت، زنگ زدگی و باران دارد و یک گزینه مناسب برای نصب توری فلزی است.

نکته مهم: هنگامی که توری را به لوله‌ها می بندید دقت کنید که حداقل نیم سانتی‌متر از سطح زمین فاصله داشته باشد تا از تماس مستقیمبا خاک و رطوبت جلوگیری شود.

ابزارهای مورد نیاز برای اجرای فنس‌کشی باغ

در ادامه مطلب از آموزش فنس کشی به معرفی ابزارهای مورد نیاز برای اجاری فنس کشی پرداخته‌ایم. برای اجرای صحیح فنس‌کشی با توری حصاری، به مجموعه‌ای از ابزارهای دستی و برقی نیاز دارید. برخی از مهم‌ترین این ابزارها شامل موارد زیر هستند:

  • گاز انبر: جهت بریدن و پیچیدن سیم‌های مفتول گالوانیزه
  • متر نواری: برای اندازه‌گیری دقیق طول و عرض زمین
  • بیل و کلنگ: برای حفر چاله‌های محل نصب پایه‌ها
  • فرز برقی: برای برش لوله‌ها یا صاف کردن لبه‌ها در صورت نیاز
  • ترانس جوشکاری: در مواقعی که نیاز به اتصال جوشی باشد.

در کنار این ابزارها، مصالحی مثل پایه فنس فلزی، سیم مفتول گالوانیزه، توری حصاری، شن و سیمان نیز برای اجرای کامل و اصولی حصار نیاز است.

هزینه فنس‌کشی دور باغ

هزینه اجرای فنس ‌کشی باغ با توری فلزی به چند عامل اصلی و مهم بستگی دارد:

  1. متراژ محیط باغ
  2. قیمت روز توری حصاری و دیگر مصالح
  3. تعداد پایه‌ها
  4. ابزارهای مورد نیاز

به صورت کلی، هرچه متراژ زمین بیشتر باشد، به توری و پایه بیشتری هم نیاز است که باعث افزایش هزینه نهایی می‌شود. همچنین به دلیل اینکه توری حصاری معمولاً از فلز ساخته می‌شود، قیمت آن بر اساس متر طول محاسبه می‌شود.

جمع‌بندی

فنس‌ کشی دور باغ با توری فلزی یک فرآیند 5 مرحله‌ای است که به دقت زیاد، ابزار مناسب و انتخاب مصالح با کیفیت نیاز دارد. اصلی‌ترین اقلام مورد نیاز در این فرآیند شامل توری حصاری، پایه فلزی فنس، سیم مفتول، سیمان و شن هستند. ابزارهایی مانند گاز انبر، بیل، کلنگ، فرز و متر نیز برای اجرای دقیق و بی‌نقص کاملا ضروری هستند.

در این مقاله از فنس گستر به آموزش فنس کشی باغ از صفر تا صد پرداختیم و تلاش بر آن داشتیم تا به تمامی سوالات و ابهامات شما در این زمینه پاسخ دهیم. در صورتی که هنوز هم سوالی در ذهن دارید می‌توانید پرسش‌ها و دیدگاه‌های خود را با ما به اشتراک بگذارید. در سریع‌ترین زمان ممکن پاسخگوی سوالات شما مخاطبان عزیز خواهیم بود.

نظرتان راجع به این نوشته

شاید این نوشته نیز مورد علاقه شما باشد

دیدگاه کاربران در رابطه با
آموزش صفر تا صد فنس‌ کشی باغ به‌صورت کامل و ساده
بستنباز کردن